Какао порошок
Какао-порошок отримують, вичавлюючи какао масло з какао тертого в гідравлічних пресах. Що залишився після вичавлювання макуха і є сировиною для виробництва какао-порошку. Його висушують, подрібнюють і фасують в паперові 25 кг мішки.
В залежності від того, чи піддавалися какао боби, з яких було отримано терте какао, обробці лугами, какао порошок ділиться на натуральний і алкалізований. Натуральний має світло-коричневий або коричневий колір, а алкалізація надає порошку темно-коричневий або темно -коричневий з червонуватим відтінком колір. Сильно какао-порошок алкалізований має колір, близький до чорного. Алкалізація збільшує pH порошку, покращує розчинність у рідинах і надає новий смаковий відтінок і аромат.
Залежно від ступеня віджимання какао масла з какао тертого, одержують жирне або знежирене какао-порошок. Жирність перших 20-24%, знежирені, поширені на нашому ринку какао-порошки мають жирність 10-12%.
- Какао порошок Cargill Gerkens 20-22%, GT78, алкалізований, Premium, Нідерланди, оптом.11 250 ₴/мішокВ наявності Тільки оптом
- Какао порошок deZaan D21S,20-22%, алкалізований, Нідерланди 25кг220 ₴/кгНемає в наявності Тільки оптом