Какао масло
Какао масло це цінний продукт, що отримується шляхом віджиму в потужних гідравлічних пресах тертого какао, є розмеленими какао-бобами. Вміст какао-масла в какао тертому доходить до 53-54%. Отримується шляхом віджиму натуральне какао-масло формують у 25кг блоки або надають йому форму каллет. Масло можуть піддавати додатковій обробці, отримуючи в результаті позбавлений запаху дезодорована какао масло.
Какао масло є жировою основою для виробництва шоколаду, використовується в медицині і косметології. Натуральне масло какао може мати колір від світло-жовтого до коричневого, масло плавиться при температурі близько 35 градусів, а вхідні в його склад антиоксиданти забезпечують йому тривалий (2 роки) термін зберігання в оригінальній упаковці при температурі навколишнього середовища від 5 до 20 градусів і вологості повітря до 60%.